nfckaart

Het kan zijn dat je er nog niet hebt van gehoord maar wel gebruik van hebt gemaakt. We gaan het vandaag hebben over NFC, het wordt ook wel near field communication genoemd. Maar wat is NFC precies en wat kan je er allemaal mee? NFC is technologie wat veel voor ons kan betekenen. Dankzij NFC kunnen wij betalen met onze telefoon en deuren openen. In dit artikel ga ik je vertellen wat NFC precies is en wat je er allemaal mee kan.


Het dagelijkse leven met NFC 

Betalen met je smartphone, informatie opvragen en hotel deuren openen. Dit zijn enkele voorbeelden van NFC in de praktijk. NFC maakt ons leven makkelijker, sneller en mooier. In sommige winkels heb je NFC prijskaarten. Tap je telefoon er tegenaan en je telefoon opent een pagina met meer informatie. Is een product op in de winkel? Dan kan je het product gelijk via de webshop bestellen. Super makkelijk! Stel je voor je bent op vakantie en je hebt een mooie hotelkamer geboekt. Je gaat een gezellig avondje uit maar je komt erachter dat je de hotelsleutel kwijt bent geraakt. Met een app op je telefoon hoef je geen zorgen meer te maken. Dankzij deze app kan jij de deur openen d.m.v de NFC technologie.    

NFC tag

NFC kan je zien als een hele kleine chip. Deze chip kan je verwerken in verschillende producten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de chip te verwerken in een NFC tag. Meestal hebben de nieuwe telefoons een NFC tag. Door middel van deze NFC tag in de telefoon kan je contactloos betalen. Het pinapparaat heeft NFC chip lezer. Door deze apparaten tegen elkaar aan te houden maken ze contact met elkaar. Zo heb je binnen paar seconden afgerekend bij de kassa. De mogelijkheden zijn eindeloos met een NFC tag. Veel bedrijven gebruiken een NFC tag voor het inklokken van het personeel. Dit maakt het proces voor inklokken sneller en veiliger.  

NFC visitekaart 

Veel bedrijven en ondernemers drukken honderden visitekaartjes af. Het is leuk om dit te hebben maar het probleem is dat al deze visitekaartjes niet opgaan. Een NFC visitekaart is de perfecte oplossing. Op een NFC visitekaart kan jij je eigen logo en contactgegevens drukken. Tap de kaart tegen de telefoon van jouw potentiële klant en hij/zij heeft gelijk jouw gegevens. Dit is een uniek concept en jouw potentiële klanten zullen waarderen dat jij zo innovatief bezig bent. Ben jij benieuwd wat een NFC visitekaart nog meer kan? Klik hier voor meer informatie. 

Zoals je kunt lezen heeft NFC veel voordelen in ons dagelijks leven. Hoe ervaar jij NFC in het dagelijks leven? Laat het het weten in de comments. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *